SVB Psychologen: dé psychologenpraktijk uit Etten-Leur

Schoonen & Van Balen Psychologen uit Etten-Leur betreft een samenwerkingsverband tussen Kim Schoonen, praktijkeigenaresse van Mental WHealth, en Laura van Balen, praktijkeigenaresse van Think Psychologenpraktijk. Schoonen & Van Balen Psychologen is dan ook een fusie van deze twee zelfstandige praktijken. Er is bewust voor deze samenwerking gekozen, opdat wij voor u kwaliteit kunnen bieden binnen een nog breder spectrum aan problematiek en klachten. Na uw aanmelding nemen wij telefonisch contact met u op. Wij plannen in overleg een afspraak voor u in bij een van onze psychologen die in uw klachten en symptomen gespecialiseerd is en u zo van de beste behandeling en ondersteuning kan voorzien. Interdisciplinair overleg neemt hier een belangrijke plaats in. Onderstaand vindt u meer informatie over onze visie, opleidingsachtergrond en werkervaringen.

MSc. Kim Schoonen
Praktijkeigenaresse & Psychologe bij Mental WHealth

Opleidingsachtergrond

Werkervaring

Meer over
Kim Schoonen.

Van jongs af aan droomde ik er al van psychologe te worden. Anderen helpen, dat wilde ik doen. Ondanks dat het wellicht enigszins naïef was om te denken dat dat alleen kon als psychologe en te verwachten dat ik tijdens mijn opleiding toverbonen zou ontvangen waarmee ik elk probleem op magische wijze kon wegtoveren, voelt het nog altijd als het allermooiste beroep. Voor mij persoonlijk is het mogen hebben van een aandeel in iemands verbeterde welzijn namelijk het allermooiste dat er is en brengt mij dat ontzettend veel voldoening. Ik ben ontzettend gepassioneerd in het werk dat ik mag doen. Cliënten die mij bellen vanuit enthousiasme dat zij zojuist een succesmoment hebben ervaren en verbetering aan den lijve ondervinden, maken dat mijn hart een sprongetje maakt en zorgt er elke keer weer voor dat ik een dansje mee doe vanuit mijn kantoor. Ik voel een grote verantwoordelijkheid voor het psychisch ondersteunen van cliënten in de samen te bewandelen weg en bereiken van beoogde verbetering. Dat maakt dat ik mij zowel in het verleden als vandaag de dag ontzettend hard inzet om optimale zorg te bieden. Beschikken over de fundamentele kennis van psychische aandoeningen en klachten, verandermechanismen en behandelmogelijkheden is hierin wat mij betreft van cruciaal belang. Hiertoe heb ik diverse opleidingen succesvol afgerond en brede werkervaring opgedaan. Daarnaast staat het bieden van een veilige omgeving voor mij centraal in mijn werk als zorgaanbieder. Als psychologen komen wij in veel gevallen gevoelsmatig ontzettend dichtbij. Comfortabel zijn in het contact is daarbij een van de belangrijkste voorspellers van succes in therapie. Het maken van een oprechte connectie van mens tot mens als basis, onbevooroordeeld zijn, goed luisteren en aansluiten op de behoeften vind ik dan ook van groot belang.

Ik ben mijn praktijk gestart omdat ik van mening ben dat psychische zorg vandaag de dag in veel gevallen beter kan. Zowel gedurende mijn eerdere werkervaringen als in mijn werk vandaag de dag hoor en zie ik dat cliënten ontzettend graag hulp en verbetering in hun situatie wensen, maar het vertrouwen in hulpverlening verloren zijn. Zij hebben te maken gehad met ellenlange wachtlijsten, met hiërarchische en afstandelijke contactsferen, hebben talloze verschillende gezichten als behandelaren gezien, zijn bestempeld met talloze (onherkenbare) diagnosen en daardoor gebonden aan een vooraf bepaald aantal sessies (al dan niet voldoende) en zijn van het kastje naar de muur verwezen. Ik ben van mening dat dit soort zaken maken dat de drempel om psychische hulp te vragen hoger wordt dan deze vaak al is en het doet mijn psychologenhart verdriet om te zien dat mensen als gevolg daarvan te lang rond blijven lopen met klachten vanuit de gedachte dat er weinig tot niets mogelijk is. “Het moet toch anders kunnen?”, dacht ik. En dat kan het zeker. Naar mijn mening dienen wij er als zorgaanbieders namelijk verantwoordelijkheid voor te dragen om psychische hulp van hoge kwaliteit op toegankelijke en laagdrempelige wijze aan te bieden. In deze visie hebben Laura en ik elkaar volledig gevonden. Vanuit deze overkoepelende visie op de te bieden zorg en vanuit de gezamenlijke wens onze cliënten een breder, specialistisch aanbod te kunnen bieden, hebben wij besloten de handen ineen te slaan en onze krachten te bundelen. Dit is dan ook exact hetgeen waar wij binnen SVB Psychologen voor staan.

Laura van Balen
Praktijkeigenaresse & Psychologe bij Think Psychologenpraktijk

Opleidingsachtergrond

Werkervaring

Meer over
Laura van Balen.

Jarenlang ben ik werkzaam als psycholoog en relatietherapeut. Vanaf jongs af aan was ik al geïnteresseerd in gedrag en emoties van mensen. Waar andere kinderen op school spreekbeurten gaven over huisdieren en hobby’s, gaf ik spreekbeurten over conflicthantering en eetstoornissen. De keuze voor een vervolgstudie was daarom ook makkelijk gemaakt: Psychologie. Na deze succesvol afgerond te hebben ben ik gaan reizen en heb ik o.a. met kinderen gewerkt in een criminele achterstandswijk in Brazilië. Later ben ik een andere richting ingeslagen. Bedrijfspsychologie, wat ook altijd mijn interesse heeft gehad. In verschillende grote organisaties heb ik trainingen gegeven, ontwikkelingstrajecten begeleid, veranderingsprocessen geleid etc. Maar de overstap om daadwerkelijk als therapeut aan de slag te gaan was toch de beste!

In 2016 ben ik als zelfstandig psycholoog aan de slag gegaan en later is de samenwerking gestart met Kim Schoonen om onze krachten te bundelen. Ik heb na mijn bacheloropleiding nog verschillende cursussen en opleidingen gevolgd om mijn kennis op peil te houden en tevens uit te breiden. Seksuologie en ‘Vat van Zelfwaardering’ zijn er daar enkelen van. Inmiddels heb ik een grote diversiteit aan problematiek behandeld, waaronder angst, trauma- en rouwverwerking, stress- en burn-outklachten en somberheid. Mijn specialisatie ligt op het gebied van relatietherapie, problematiek in seksualiteit en problemen in het zelfbeeld.

Het hebben van een aandeel in het verbeteren van iemands welbevinden geeft mij veel voldoening. Niet het tijdelijk verbeteren, maar juist structureel en voor op de lange termijn. Ik vind het belangrijk om open en vrij van oordeel te zijn, zodat wanneer je met mij in gesprek bent je je vrij voelt om zaken waar je normaliter minder gemakkelijk over praat, durft te bespreken.

Wij van
SVB Psychologen
helpen u graag.