Seksualiteit

Problematiek op seksueel vlak is voor de meeste mensen niet het meest makkelijke onderwerp om bespreekbaar te maken. Desalniettemin speelt het voor veel mensen wel een rol in hun leven. Voor ieder op een andere manier.

Praten over je seksualiteit, en dan met name wanneer het over problematiek op dat gebied gaat, lijkt soms nog wel taboe. Wanneer vrienden praten over hoe vaak zij seks hebben, maar het voor jou vaak moeilijk gaat omdat je je erectie niet kunt behouden, voel je je niet per se geroepen dit ook op tafel te gooien. Maar laten we er nou juist wel over praten. Heb je tandpijn, dan ga je naar de tandarts, bij een blessure ga je naar de fysiotherapeut. Ook voor problemen op seksueel vlak is er hulp. Er zijn meer vrouwen die pijn hebben bij het vrijen, mannen met erectieproblematiek, partners die ‘als broer en zus’ samenwonen, vroegtijdig klaarkomen of juist niet tot een orgasme komen. 

Wij bekijken problematiek in seksualiteit vanuit een biopsychosociaal perspectief. Wat gebeurt er in het lichaam, op sociaal/relationeel/maatschappelijk vlak en in de psyche? Allen zijn met elkaar verbonden.

Wij van
SVB Psychologen
helpen u graag.